вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 7 юли с Петя Кертикова – късна емисия

Би Ай Ти новините на 7 юли с Петя Кертикова – късна емисия

Държавният глава Румен Радев разсекрети втората стенограма за КТБ от срещата при президента на 14-ти юли 2014-та година. До публикуването на документа се стигна, след като Би Ай Ти спечели дело срещу президентската институция, а съдът реши, че стенограмата трябва да стане публична. По време на срещата президентът Росен Плевнелиев обявил, че ако е на мястото на шефа на банката Цветан Василев, ще осъди България за милиарди. Репортаж на Стоян Тричков.

Пред Би Ай Ти защитникът на Цветан Василев- Константин Симеонов заяви, че ще иска пред съда да бъдат разпитани всички участници в консултациите по темата КТБ.

Лекари от цялата страна излязоха на мълчалив протест в подкрепа на доктор Албена Гагова. Те настояват насилието над медици да се наказва строго и призоваха държавата да решава причините, а не последиците от подобни нападения.

Здравното министерство с реакция срещу агресията над медиците на Спешна помощ. Обещаха на медиците паник бутони във всички линейки и карти с рисковите зони за работа. Ще променят ли новите идеи на ведомството качеството на работа – репортаж на Цветин Филипов.

27-годишен мъж е бил пребит в Смолян. Пострадалият е настанен в пловдивската университетска болница „Свети Георги“ с фрактура на черепа и с опасност за живота. Нападателите, които са от ромски произход, са арестувани. Заради побоя жители на Смолян организират протест утре.

Отново уран във водата в Хасково. Здравните органи в града препоръчват хората да не използват водата за пиене и готвене. Предупреждението влиза в сила две седмици след като водата бе обявена за годна за консумация и четири седмици от отмяната на водния режим. Сега Общината трябва да осигури бутилирана вода за приготвянето на храна за детските градини, ясли, училищата и болниците.

Страната ни преговаря с три държави за закупуването на нови самолети за военната авиация, заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му война между институциите по тази тема няма. Той взе участие в дискусия за европредседателството на страната ни.Репортаж на Валерия Касиян.

Вниманието на целия свят е насочено към първата лична среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин на форума на Ге-20-ет в Хамбург. Германският град осъмна с бурни протести и в очакване на ключовите разговори.

Официално – Мария Габриел еврокомисар по цифровата икономика и общество. Европейският съвет одобри нейната кандидатура. След като всички комисии подкрепиха Габриел, това бе последната процедура преди българката да поеме поста официално. Така Мария Габриел вече е пълноправен член на Европейската комисия. Тя най-вероятно ще заеме поста следващата сряда на седмичното заседание на еврокомисарите.

Трети спасителен транш за Гърция. Еврозоната отпусна осем милиарда и 500 милиона евро за южната ни съседка. АтИна ще получи парите на части. Първият транш в размер на седем цяло и седем милиарда евро ще бъде преведен до понеделник. Сумата ще послужи за погасяване на гръцкия дълг и покриване на задължения.

Илинойс е щатът, в който живее най-голямата българска общност в Северна Америка. Там има сред най-строгите закони и правила за движение по пътищата. Наказанията и глобите варират, a за някои от провиненията не е изключено шофьорът да влезе и в затвора. Репортерът ни Елена Хотинова събра полезната информация за сънародниците, които заминават за Америка или пък са новодошли.

Вижте по-важните новини от деня в следващото видео:

Вижте също

Съдът прекрати делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош заради неясно обвинение

Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател …