вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 7 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 7 март – обедна емисия

Ръст на американските инвестиции в България за 2016-та година. За миналата година капиталите с източник Съединените щати у нас са надхвърлили един милиард долара.

България се включва в борбата срещу храните второ качество. И България се включва в борбата срещу храните второ качество. Страната ни ще се присъедини към усилията на държавите от Вишеградската четворка да накарат компаниите да забранят продажбата на продукти с различно съдъжрание и качество от една марка. Подобно на колегите си от другите източно-европейски страни и властите в България са на мнение, че това е „недопустима дискриминация“.

Напрежение в Русенската корабостроителница. Заради дългове към кредитори предприятието е запечатано и работниците не се допускат вътре. В същото време кораби чакат да влязат на ремонт, но няма кой да ги обслужи. Хората се жалват, че трети месец не са получавали заплати и са готови да излязат на протест в защита на работните си места.

Омбудсманът Мая Манолова даде старт на кампанията „Великден за всеки“. В рамките на инициативата пенсионерите трябва да получат ваучер, с който да закупят необходимите им хранителни продукти за празничната трапеза. Как ще протече кампанията и кой може да бъде дарител в нея, разказва репортерът ни Константин Динчев.

Ще ви покажем и нов туристически маршрут до скрито карство езеро край Балчик.

Вижте новините, които избрахме за вас на 7 март в следващото видео:

Вижте също

Съдът прекрати делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош заради неясно обвинение

Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател …