четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 6 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 6 март – обедна емисия

В две населени места в Съединените щати няма да има избирателни секции, въпреки че сънародниците ни са събрали повече от необходимия брой заявления, стана ясно от официалния списък със секциите, публикувани от Централната избирателна комисия. Това са Нейпълс в щата Флорида и Ег Харбър в Ню Джърси.

Правосъдното министерство предлага затягане на правилата в режима за българското гражданство. Публикуван е проект за промени в Наредба №1 от 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за българското гражданство.

Лидерите на Германия, Франция, Италия и Испания ще се срещнат във Версай, за да обсъдят обща позиция за бъдещето на Европейския съюз след напускането на Великобритания.

Директорът на ФБР Джеймс Коми отхвърли твърдението на американския президент, че по време на мандата си Барак Обама е поискал да бъде подслушван телефона на Тръмп. Държавният глава обвини предшественика си, че е наредил в последните етапи на президентската кампания да бъде подслушвана Тръмп тауър в Ню Йорк, където беше избирателният му щаб.

Природозащитници излизат на протест заради спорно решение на Министерството на околната среда и водите. В последния ден преди почивните дни министър Ирина Костова позволи предварително изпълнение на новия план за управление на национален парк „Пирин“ без екологична оценка.

81-годишната Нона Божилова от смолянския клуб „Ветеран“ ще кандидатства за Гинес за най-възрастна активна състезателка. През последните години тя взима участие във всички състезания и печели призови места.

Вижте също

Въвеждат стандарт за въглищата и брикетите заради мръсния въздух

Екоминистерството подготвя наредба за въглищата и брикетите. Предвижда се въвеждането на стандарт, който да намали …