петък , 15 декември 2017
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 5 април – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 5 април – обедна емисия

Необходима е актуализация на бюджета, заради недостиг на средства за европредседателството на страната ни. Това стана ясно на днешното заседание на служебното правителство.

Партия ДОСТ потвърди намеренията си да иска касиране на парламентарния предсрочен вот. Председателят й Лютви Местан за пореден път аргументира решението на формацията с блокадите по южната граница, които по думите му са попречили на хиляди граждани да упражнят правото си на глас.

Частично бедствено положение е обявено в Пловдивско. Скъсани диги на река Чая застрашават от наводнение селата Катуница, Ягодово и град Садово.

Три станции на метрото в руския град Санкт Петербург са били затворени тази сутрин след получаване на анонимен сигнал. За това съобщава агенция ИТАР – ТАСС. Междувременно стана ясно, че следственият комитет на Русия е установил местожителството на предполагаемия атентатор от Санкт Петербург. В жилището на Акбаржон Джалилов вече е извършен обиск.

Във Франция се проведе втори телевизионен дебат между кандидате за президент. Най-големи спорове предизвика темата за мястото на страната в Европейския съюз. Лидерът на крайнодясната партия „Национален фронт“ Марин Льо Пен попадна под обстрела на своите конкуренти, след като се обяви за излизане от еврозоната и възстановяване на контрола по границите на страната.

Няколко хиляди души образуваха човешка верига около Централно-европейския университет в Будапеща в знак на протест срещу решението на унгарското правителство той да бъде закрит. Протестната акция се състоя броени часове след като парламентът прие закон, който ще принуди учебното заведение да затвори врати.

Вижте по-важните новини днес в следващото видео:

Вижте също

Цацаров поиска ново изслушване на Бойко Рашков, 4-ма тийнейджъри загинаха, 24 са ранени при удар между училищен автобус и влак във Франция и още от късните новини на БиАйТи на 14 декември

Главният прокурор поиска съвместно заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност и специалните …