събота , 24 март 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 4 юли с Ирена Казакова – централна емисия

Би Ай Ти новините на 4 юли с Ирена Казакова – централна емисия

Скандал по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев. С явяването си като свидетел президентът Румен Радев се превърна в първия действащ държавен глава, който дава показания пред съда. Защо адвокатите на Ненчев го обвиниха в политическо говорене и смяна на мнението, обобщава репортерът ни Илияна Шишкова, която проследи процеса.

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че поискал държавата да си вземе от братята Кирил и Георги Домусчиеви дружество „Български морски флот“. Симеонов се оплака, че поставил въпроса на засадението на Министерския съвет миналата седмица, но не получил никакъв отговор от министър-председателя Бойко Борисов. Този въпрос на вицепремиера към премиера обаче липсва от стенограмата на заседанието. Би Ай Ти официално поиска обяснение по случая. Отговорът, който получихме от пресаташето на Симеонов, е че разговорът се е провел по време на оперативна точка от дневния ред, а от такива не се вадят стенограми.

Полицаите излизат на протест. За утре, пети юли е насрочено първото гражданско неподчинение на служителите на силовото ведомство инициирано от синдикатите към МВР. Датата съвпада с официалния празник на полицията.

Шествие на велосипедисти, мотористи, пешеходци и шофьори се провежда тази вечер в столицата с призив да бъде създадена Агенция за безопасност на движението по пътищата. Демонстрацията започва от булевард Георги Раковски, където се проведе дискусия на тема “Ефективни решения за войната по пътищата”.

Съдът остави за постоянно в ареста мъжа, който в събота удари акушерка от болница „Шейново“, защото не му дала плацентата на детето му. Междувременно тази сутрин лекарите от здравното заведение излязоха на символичен протест в подкрепа на доктор Албена Гагова. Здравните работници поискаха да има ефективни присъди за тези, които им посягат. Повече за исканията на лекарите разказва репортерът ни Светослав Пенчев.

И лекари от Русе излязоха на протест в подкрепа на доктор Албена Гагова от болница „Шейново”. Медици от всички лечебни заведения в града се обединиха около искането за ефективни наказания, които да ги защитят реално от все по-честите случаи на агресия.

„Свързаност, споделеност и сигурност“.Това е стратегията на новоизбрания български еврокомисар Мария Габриел. Номинацията на Габриел за ресора дигитална икономика беше одобрена днес на тайно гласуване в Европейския парламент. Сега включваме на живо Ралица Василева, която проследи вота.

Оказва, че не само българската пленарна зала често е празна. В европарламента отсъстващи депутати предизвикаха напрежение. В залата в европейската институция днес, часове преди Мария Габриел да бъде избрана за еврокомисар, имало само 30-тина човека. Повече по темата обобщава международният ни редактор Ирина Иванова.

Вижте по-важните новини от 4 юли в централната емисия новини с Ирена Казакова:

Вижте също

Едва 1/3 от българите са лоялни служители. На пето място сме в Европа по честа смяна на работодатели

Повече от половината българи под 34 години са сменили по трима работодатели. Това сочи международно …