неделя , 24 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 4 август – централна емисия

Би Ай Ти новините на 4 август – централна емисия

Цветан Василев търси закрила в САЩ по закона „Магнитски“, съобщи авторитетната американска медия „Тhe Hill“. Бившият шеф на фалиралата банка КТБ е наел американска адвокатска фирма, която да го представлява. Очаквайте акценти от интервюто на Ралица Василева с американския защитник на банкера – адвокат Огъстийн в късната ни емисия от 21:30 ч, а цялото интервю гледайте утре – 5 август в предаването „Хайд парк“ от 9 ч.

От началото на годината в България са извършени 40 успешни трансплантации на органи. Експертите у нас констатират, че процентът на несъгласните роднини да дарят органите на своите близки е намалял значително. За нуждите, успехите и разликите в процеса на трансплантация и донорство в България и Америка – вижте в материалите на репортерите на Би Ай Ти в София и в Чикаго Цветин Филипов и Елена Хотинова.

Властите във Венеция въведоха 12 правила за непристойно поведение за гостите на града. За нарушаването им, туристите ще бъдат глобявани със сума между 25 до 500 евро. Вместо досегашните 50 евро за къпане в градските канали например, туристите вече ще трябва да плащат 500 евро. За разхождане из града по бански костюм или по монокини санкцията скача на 200 евро.

Подробности по тези и още новини от деня във вътрешен и световен план – вижте във видеото!

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …