сряда , 18 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 31 март – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 31 март – обедна емисия

Лидерите на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров прекараха няколко часа в централата на ГЕРБ. С новините от там – репортерът ни Константин Динчев. Подробности очаквайте в централната ни емисия.

Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ Мирослав Николов беше обвинен за умишлена безстопанственост. Обвинението е за настъпила щета за фонда в размер на почти 20 хил. лева. Става въпрос за сключването на договор за консултантски услуги в областта на връзките с обществеността и публичните комуникации с търговско дружество. От Прокуратурата уточняват, че Държавен фонд “Земеделие“ има собствена Дирекция „Връзки с обществеността, протокол и координация“, в която работят достатъчно на брой служители. И въпреки, че договорът с търговското дружество не е бил изпълнен и не са извършени договорените дейности, по разпореждане на Мирослав Николов било извършено плащане към търговското дружество.

Комисията за защита на конкуренцията обясни защо не е успяла да докаже наличие на картел при горивата. От КЗК уточниха, че не са успели да съберат доказателства за задкулисни договорки при определянето на цените на горивата. Не са установили нарушения, които законът да дефинира като престъпления.

В този час общинските съветници от Копривщица разясняват аргументите, с които премахнаха статута на града на архитуктурно-исторически резерват. Темата следи Цветин Филипов.

На 31 март изтича срокът, в който може да се ползва отстъпка от дължимия данък върху доходите, ако декларацията е подадена по електронен път.

Държавният секретар на Съединените Щати Рекс Тилърсън ще участва за първи път в среща на НАТО и ще поиска от европейските си съюзници да харчат повече за своята отбрана.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще предложи в Малта „насоките на преговорите“ за напускане на Европейския съюз от страна на Великобритания.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън, официално ще поиска на 31 март от Лондон правото да организира референдум за независимост.

Тялото на брата на севернокорейския лидер Ким Чен-Ун, беше предадено на Северна Корея, а задържаните там жители на Малайзия се върнаха обратно в страната си.

„Няма нещо по-силно от избора на хората“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова преди официалната церемония по награждаване на Държавната агенция за българите в чужбина – „Българка на годината 2016“. Йотова похвали всички български интелектуалци заели се с отговорната задача да популяризират българската култура, фолклор, традиции и език по света.

Защо бивш криминален полицай от Лясковец решава да стане свещеник и да се отдаде на Бог, след като има дългогодишен стаж зад гърба си и четири медала за вярна служба в системата на МВР? Вижте историята на отец Богдан Арабаджиев, който преживява клинична смърт и след като се възстановява, продължава да помага на хората.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …