събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 30 юни с Ирена Казакова

Би Ай Ти Новините на 30 юни с Ирена Казакова

Днес се очаква да бъде найгорещият ден от седмицата. В почти цялата страна е обявен оранжев код за опасни горещини. Термометрите на много места ще минат 40 градуса. За десет области е обявен екстремален индекс за пожароопасност. Предупреждението важи за части от областите: Видин, Плевен, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Кърджали, Хасково, Стара Загора и Благоевград. Екстремалният индекс означава, че има опасност от бързо възникване и разпространенине на пожари в гористи меснтости и храсти.

И докато у нас трябва да се пазим от горещините, в Германия се борят с наводнения след проливните дъждове вчера.

Днес се очаква съдът да реши дали да остави за постоянно в ареста деветимата задържани за побоя над ученици, треньори и родители в Асеновград. Още две лица се издирват във връзка с инцидента.

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за МВР, свързани с униформеното облекло на служителите. Всички парламентарни групи подкрепиха искането с общо 171 гласаза“.

Сърбия вече официално има ново правителство, водено от премиера Ана Бърнабич. Кандидатурата на първата жена министърпредседател в историята на страната, при това с хомосексуална ориентация, подкрепиха 157 депутати от парламентарното мнозинство на управляващата коалиция.

Подробности във видеото:

 

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …