неделя , 23 септември 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 30 март – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 30 март – обедна емисия

Централната избирателна комисия (ЦИК) окончателно оповести разпределението на мандатите в 44-ия парламент. Има ли изненади в броя на местата на петте партии, които прескочиха пет процентовата бариера на предсрочния вот в неделя – провери от Цветин Филипов.

Прокуратурата започна проверка за престъпление против политическите права на гражданите заради блокадата на границата дни преди изборите.

Водата в София поскъпва с 18% от първи април, реши Комисията за енергийно и водно регулиране, по предложение на Софийска вода. Регулаторът продължава обсъждането на предвиденото увеличение и в цените на тока и парното. На открито заседание електро-разпределителните дружества ЧЕЗ и EVN оправдаха готвеното поскъпване с аргумента, че то е в отговор на повишената цена на природния газ. Промените трябва да влязат в сила от април.

Център за интегрирани услуги и развитие отвори врати днес в столичния квартал „Факултета“. В него специалисти ще помагат на социално изолираните етнически групи да се спряват с две основни предизвикателства – липсата на добро образование и успешно включване на пазара на труда.

България е страната с най-много жертви от пътни инциденти през миналата година, по данни на Европейската комисия.

12 души загинаха при катастрофа между камион и малък бус на магистрала в американския щат Тексас. Други трима души са били ранени при челния сблъсък между двете превозни средстава.

Федералният съдия в Хаваите блокира и втория указ за имиграцията на Доналд Тръмп. Дерек Уотсън удължи за неопределено време действието на предишното си решение за противопоставяне на наредбата.

Съдът в Сеул решава дали отстранената от поста президент Пак Гън-хе да бъде арестувана. Тя е обвинена в корупция и изнудване за подкупи на най-мощния концерн в страната.

Равинът на северната стена Шмуел Рабинович, се включи в традиционното почистване на стената на плача преди Пасха.

По традиция, преди религиозния празник, стената на плача се почиства от стотиците хиляди бележки, написани от поклонниците, съдържащи най-съкровените им молби към Бог.

Сбогуваме се с големия български треньор Иван Абаджиев.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …