петък , 23 февруари 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 3 август – централна емисия

Би Ай Ти новините на 3 август – централна емисия

Временно спира подписването на нови договори за саниране на сгради по Националната програма за енергийна ефективност. От регионалното министерство вече са изпратили писма до кметовете на общините да НЕ сключват договори. Мотивът – първо трябва да бъдат завършени блоковете, които в момента се санират и да се изчисли колко пари остават за нови сгради.

От първи септември влиза в сила забраната американски граждани да пътуват до Северна Корея. Това съобщи Държавният департамент. Дотогава всички те трябва да напуснат страната. Причината за новото ограничение е рискът от дългосрочно задържане на американски граждани в страната. Както се случи с американския студент Ото Уормбиър, който беше арестуван и осъден на 15 години затвор.

Кореспондентът ни във Велико Търново Юлияна Цанкова ще ни върне в миналото и ще разкаже за група деца, които с удоволствие прекарват лятото си в учене на английски език на село. И то без телефон и интернет. Всяка година тези деца с нетърпение чакат лятото, за да дойдат в село Мийковци.

Вижте по-важните новини от деня в следващото видео:

Вижте също

Гърция започва разследване – подкупвани ли са политици от швейцарска фармацевтична компания

След 19-часови дебати гръцкият парламент одобри започването на разследване срещу политици по обвинения, че са …