понеделник , 21 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 3 април – обедна емисия
NOVINI_OBEDNA картинка 4

Би Ай Ти новините на 3 април – обедна емисия

Aнтикорупционното звено към прокуратурата обвини служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев в оказване на натиск на длъжностно лице. Според обвинението, Семерджиев е заплашил с уволнение директора на Изпълнителната агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова, ако не назначи конкретен човек за свой заместник.

Тази седмица започват интензивни преговори между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за сформиране на правителство. Двете политически формации трябва да обсъдят и разпределението на министерските кресла.

Между 10 и 20 хиляди гръцки фирми, регистрирани в България, са засегнати от законодателни промени в данъчната система на Гърция. Според приетите поправки дори и компаниите опериращи в чужбина са длъжни да плащат данъци в Гърция. Така на практика фирмите са подложени на двойно данъчно облагане.

Убедителна победа на премиера Александър Вучич на президентските избори в Сърбия. Кандидатът на управляващата коалиция обяви още снощи победа си и заяви, че е чиста като сълза. Според последните данни от Републиканската избирателна комисия Вучич е събрал малко над 55% от гласовете. На второ и трето място са бившият омбудсман Саша Янкович с малко над 16 на сто подкрепа и Лука Максимович с над 9% от гласовете.

Калните свлачища, които опустошиха колумбийския град Мокоа, са отнели живота на 254 души. Сред жертвите има 43 деца. Това обяви президентът Хуан Мануел Сантос.

Тази вечер жители на столичния квартал „Младост“, водени от кмета Десислава Иванчева, излизат на протест срещу застрояването пред Районната община. Демонстрацията е свикана, след като комисии не признаха искането за референдум в квартала.

Българи ще имат възможност да се обучават по програми на елитни европейски университети. Американският университет в България ще си сътрудничи с Италианския „Бокони“ в обучението на магистри по финанси.

На 3 април се навършват 138 години от обявяването на София за столица на България. На тази дата през 1879 г. Учредителното събрание в Търново избира града по предложение на проф. Марин Дринов. Вижте какви прояви ще бележат празничния ден на града днес.

Вижте също

ico

И спортният свят скърби за жертвите в Барселона. Стоичков отправи специално послание към жителите на града

Целият спортен свят изказа съпричастност към трагедията в Барселона. Най-напред каталунският футболен клуб изрази дълбоката …