понеделник , 25 септември 2017
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 29 юни с Петя Кертикова

Би Ай Ти Новините на 29 юни с Петя Кертикова

Петровден е! Българската православна църква почита паметта на Светите апостоли Петър и Павел.

Днес в 12 часа кметът на Асеновград Емил Караиванов ще се срещне с жители на града и представители на институциите. Поводът са протестите и напрежението, които избухнаха след инцидента на язовир „40 извора”. Вчера група плажуващи роми нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Децата са от отбора по канукаяк. Те са тренирали, когато възникнал конфликтът.

Бдение в подкрепа на Лозан Панов събра десетки граждани преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Организацията беше извършена в социалните мрежи, след като стана ясно, че на заседанието на съвета ще бъде обсъден сигнал срещу председателя на Върховния касационен съд за нарушение на етичния кодекс на магистратите.

Собственици на моторни превозни средства и плавателни съдове масово регистрират возилата си в община Сухиндол! Причинатаниските данъчни такси, които местната управа поддържа през последните шест години. Мястото вече е известно като данъчен рай у нас, тъй като ставките са почти двойно пониски, а моделът е взаимстван от Германия. Повече по темата от кореспондентът ни Юлияна Цанкова.

Нова версия на спорната забрана за пътуване на американския президент Добалд Тръмп влиза в сила от днес.

Австралийският кардинал Джордж Пел и главен финансов съветник на папа Франциск беше обвинен в сексуално насилие над деца.

 

Вижте също

Тереза Мей: Великобритания вече няма да е част от ЕС, но ще остане част от Европа. И още от късната емисия на Би Ай Ти на 22 септември

България празнува 109 години независимост! По традиция център на тържествата беше старата столица Велико Търново, …