четвъртък , 24 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 28 март – обедна емисия
OBEDNA_NOVINI картинка

Би Ай Ти новините на 28 март – обедна емисия

Формациите „Да, България“ и ДОСТ са двете политически сили, които спечелиха силен вот в чужбина, но не успяха в България. ДОСТ, които са втора политическа сила от гласуването зад граница със 17,28%, още в изборната нощ заявиха, че ще оспорват резултатите от вота.

Нестабилно правителство, въпреки допирните точки между ГЕРБ и възможните му партньори – Обединени патриоти и формация Воля, прогнозира политологът Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ в студиото на предаването „Жива връзка“. Според него обаче до предсрочни избори едва ли би се стигнало скоро.

Шоуменът Слави Трифонов даде пресконференция, след като снощи беше спряно излъчването на епизод от предаването му. Вчера той даде срок от две седмици на парламента, който трябва да бъде сформиран, да гласува резултатите от референдума.

Австрия планира да се оттегли от споразумението на Европейския Съюз за разселване на мигранти в различните държави членки. Решението може да бъде одобрено от властите в страната още днес.

Руска държавна банка съобщи, че изпълнителният й директор е водил разговори с Джаред Къшнър – зет и съветник на американския президент Доналд Тръмп. Това се случи след като Къшнър прие да се изправи пред сената, за да отговаря на въпроси относно срещите си с други представители на Кремъл.

Мощният циклон Деби достигна бреговете на Австралия. Той премина първо през курортни острови в близост до северното крайбрежие. В момента се намира над Куинсленд. Евакуирани бяха близо 25 хиляди домакинства.

От организацията „Спаси София“ се свързаха с Би Ай Ти след пожара, който горя в неделя, деня на изборите, в бившото кино Възраждане, по-известно като сградата, в която се помещаваше дискотека Син Сити.

Вижте по-важните новини, които избрахме за вас днес:

Вижте също

busove

Купуваме 20 нови електробуса

Възможно ли е вече да се возим на електробуси? Да, и то още от края …