четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 27 юни с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините на 27 юни с Петя Кертикова

Отново инцидент с влак. Локомотив на товарна композиция се е задимил на гарата в Костенец. Когато забелязали пушека, машинистите откачили локомотива. Заради бързата реакция не се е стигнало до възникване на пожар. Инцидентът е станал около 3 ч през нощта. Няма пострадали, не са нанесени големи материални щети по локомотива. Двамата машинисти, които пострадаха при запалването на локомотив на гарата в Горна Оряховица в неделя са в стабилно състояние в Пирогов.

Автоинструктори искат да бъде създадена Национална представителна камара на автошколите, която да бъде регистрирана в съда. Също така настояват за децентрализация на автомобилната администрация.

Поскъпването на газа ще обсъди на открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране. От Булгаргаз са поискали увеличение от първи юли с близо 2%. Основният аргумент – поскъпването на алтернативните горива на пазара като мазут и газьол. През април синьото гориво у нас поскъпна с 30 на 100, което доведе до увеличението на цените на тока и парното.

Поредно обвинение в корупция срещу президента на Бразилия Мишел Темер.

Престижът на САЩ в световен мащаб рязко е намалял след идването на власт на Доналд Тръмп, показва анкета на Изследователския център „Пю“. Мнозинството от хората са на мнение, че Тръмп не е способен да бъде лидер.

Тези и други подробности от важните новините за деня вижте в следващото видео!

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …