петък , 23 март 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 27 юни с Петя Кертикова – централна емисия

Би Ай Ти новините на 27 юни с Петя Кертикова – централна емисия

Полицията в Несебър е разбила нарколаборатория в село Лъка до Слънчев бряг. Предполага се, че откритата дрога е била предназначена за разпространение в курорта. Какви проверки се извършват по морето и как ще бъдат охранявани курортите през лятото, разказва нашият кореспондент Стиляна Георгиева.

Полицаите, които не са получили униформи, да вземат пари за тях за целия изминал период – това предложение за промени в закона за МВР са внесли в парламента от групата на ГЕРБ.

Заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви и че ще поиска да се създаде анкетна комисия по повод решението на служебното правителство за закупуването на изтребителите за българската авиация. В отговор президента Румен Радев заяви, че е изпълнено решението на миналото народно събрание и ако искат да правят проверки.

Районната прокуратура в Несебър е повдигнала обвинение срещу 21-годишния Тодор Николов, който нападна водач на туристи с увредено зрение в Несебър. Ако бъде признат за виновен младият мъж може да получи до пет години затвор. Към момента той остава в следствения арест.

Връщат Мирислав БОршош в НДК. На утрешното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов ще внесе предложение той да бъде възстановен като изпълнителен директор. Вчера той бе уволнен от министър Лиляна Павлова, която отговаря за председателството на Съвета на Европейския съюз. След среща на Борисов с Павлова, министърът на културата Боил Банов и Мирослав Боршош днес, стана ясно, че Павлова вече няма да отговаря за НДК.

Автошколите в България излязоха на протест срещу решението на Транспортното министерство да закупи нови автомобили за изпитите за шофьорски книжки. Според протестиращите това ще ги доведе до фалит. Те ще бъдат принудени да теглят кредити, за да подновят автопарка си.

„Булгаргаз“ настоява за повишаване на цената на газа с два процента от 1-ви юли. Предложението на доставчика беше обсъдено на открито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Кола-бомба избухна сутринта в центъра на украинската столица Киев. При взрива е загинал полковник от военното разузнаване. Експлозията е била толкова мощна, че изхвърлила части от автомобила на около стотина метра. Според украинските власти става дума за терористичен акт.

Рекордна глоба за Гугъл. Технологичният гигант трябва да плати два милиарда и 700 милиона долара или три процента от оборота си за 2016-та година. Компанията е злоупотребявала с лидерската си позиция на пазара и така е ощетила конкурентите си. Това решение взе днес Европейската комисия след седем-годишно разследване. От Гугъл отхвърлиха обвиненията и обмислят да обжалват решението.

Tрима журналисти напускат CNN след свалена публикация за контактите на екипа на Tръмп с Русия. Скандалът стана повод Доналд Тръмп да възобнови атаките срещу медиите за фалшиви новини.
Вижте по-важните новини от деня в следващото видео:

Вижте също

Нова снежна буря в САЩ – американските власти с извънредни мерки заради ниските температури

Смразяващ вятър и снежна покривка по Източното крайбрежие на Съединените щати. Снежната буря отмени хиляди …