четвъртък , 22 март 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 27 април – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 27 април – обедна емисия

Президентът Румен Радев официално връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. Председателят на партията и бъдещ премиер Бойко Борисов засега остава единственото сигурно име в новото правителство.

Минути преди бъдещият премиер Бойко Борисов да получи мандата за съставяне на правителство, в Народното събрание ГЕРБ и Обединените патриоти подписаха коалиционното споразумение за бъдещото управление.

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искане да се снеме имунитета на трима депутати – Веселин Марешки, Делян Добрев и Светла Бъчварова, във връзка с наказателни производства срещу тях.

Общинският съвет в Пловдив скъса споразумението, с което придобива 20,63% от акциите в международния панаир. След гласуване с огромно мнозинство, 39 съветници подкрепиха отмяната на решението взето преди две седмици, четирима бяха против и трима се въздържаха. Отказът от сделката идва след разпореждане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който не иска партията му да се свързва с името на знаков политик от БСП. С подробноситте на живо – репортерът ни Илиян Велков.

Граждани организираха флашмоб с агнешки глави преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Съединените щати ще продължат да оказват влияние върху Северна Корея чрез затягане на санкциите. Стратегията на президента Доналд Тръмп е да окаже натиск върху страната, за да принуди Пхенян да прекрати програмите си за разработване на ядрено оръжие и балистични ракети.

На 73-годишна възраст почина режисьорът Джонатан Деми – създател на филмите „Филаделфия“ и „Мълчанието на агнетата“.

Днес в рубриката ни „Завърналите се“ ще ви разкажем историята на един български емигрант, който след дълги години живот в Америка се върна у дома, в България, при неговата „стълба към небето.“

Вижте също

Статус на Таско Ерменков във Фейсбук за изборите в Русия предизвика скандал в парламента

Статус в социалните мрежи на депутата от БСП Таско Ерменков предизвика напрежение в парламента. Защо …