петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 26 юни с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините на 26 юни с Петя Кертикова

Двамата машинисти, които бяха откарани снощи в „Пирогов“, са в стабилно състояние. Те са с между 10 и 15% изгаряне, съобщиха от лечебното заведение. Засегнати са предимно главата и горните крайници. Пострадалите имат натъртвания, но са без счупвания и увреждания на вътрешните органи. Мъжете са вдишали и пушек.

Предстои медиците от Клиниката по изгаряния да преценят кога машинистите ще бъдат оперирани. Двамата мъже, на 46 и 50 години, пострадаха вчера при пожар в товарен влак на гара Горна Оряховица, при извършване на маневра.

Седмицата започва с екстремно топло време. Жълт код за високи температури е обявен за 18 области в страната. Максималните температури днес ще достигнат около и над 35 градуса.

Хакери атакуваха американски правителствени уебсайтове. Те изпратиха съобщения с подкрепа за терористичната групировка „Ислямска държава”.

15-годишно момче се нуждае от 15 хиляди лева, за да продължи лечението си. Иво страда от рядка болест, загубил е слуха на дясното си ухо и се опитва да спаси този на лявото. Сумата е непосилна за семейството, а срокът за събирането на паричните средства изтича след броени дни – на 30 юни.

Вижте подробности и репортажи по тези и други новини от деня до този момент:

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …