петък , 20 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 22 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 22 март – обедна емисия

Животновъди протестират заради неизплатени субсидии в цялата страна днес. Заради спрени субсидии на протест излязоха и тютюнопроизводителите в редица области. Те дори се заканиха да блокират пътя за Гърция, но до блокада така и не се стигна. В София протестиращите се събраха пред сградата на Министерството на земеделието и храните.

Държавната агенция за национална сигурност експулсира още един турски гражданин от България. Забранено му е и влизането, и пребиваването в страната ни за срок от пет години. Според ДАНС той е извършвал дейности, които създават антибългарски нагласи в райони със смесено население и застрашават единството на българската нация. Мъжът е бил на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция. Друг турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите чужденци у нас.

Министерство на здравеопазването извършва проверка на здравните служби в Пловдив, след като случаите на заболели от морбили станаха седем. Общо две жени и пет деца са вече болните от рядката шарка, като две от децата са на болните майки, които са приети в Инфекциозното отделение в Пловдив.

Шест от най-големите световни компании за производство на храни и напитки заявиха готовност да въведат така нареченото светофарно етикетиране. Идеята е за улеснение на потребителите съдържанието на продуктите да бъде обозначено с цветовете на светофара. Какво ще означават те, разказва репортерът ни Флорина Иванова.

България подкрепя приоритетите, заложени в Римската декларация, която ще бъде обсъдена на срещата на върха на 25 март. Европа на сигурност и стабилност е заложен на първо място, по думите на министър по европейските въпроси Деница Златева.

Шотландският парламент ще гласува предложението за провеждане на референдум за независимост от Обединеното кралство в края на 2018 г. или началото на 2019 г. При сегашното разположение на силите най-вероятно е първият министър Никола Стърджън да получи подкрепата на законодателите.

Лондон последва Вашингтон и забрани внасянето на преносими компютри и таблети в салона на самолетите на 14 авиокомпании от пет арабски страни и Турция. Това съобщи говорител на британското правителство.

Белгия отбелязва първата годишнина от атентатите на летището и в метрото на Брюксел. Нападенията отнеха живота на 32-ма души, ранени бяха 340.

56-годишният колоездач Ерик Барон сложи край на забележителната си кариера по възможно най-зрелищния начин. Той подобри собствения си световен рекорд за скорост, достигната с велосипед, постигайки 227 км в час.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …