вторник , 17 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 21 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 21 март – обедна емисия

Политици блокираха трите гранични пункта с Турция до изборите на 26 март. Причината са над хиляда автобуса с турски изселници, които се очаква да влязат в България, за да гласуват на предсрочния парламентарен вот. С повече информация кореспондентът ни Стиляна Георгиева.

Една трета от бюлетините за изборите в чужбина вече са транспортирани до секционните изборни комисии. Това стана ясно на брифинг в Министерството на външните работи за организация на вота зад граница. Очаква се до четвъртък целия комплект бюлетини и документи, необходими за иозборния ден, да бъдат доставени във всички секции.

Дипломатическият паспорт на бившия ни посланик в Америка Елена Поптодорова е обявен за невалиден с нота от Министерството на външните работи. Причината обаче не е скандалът на летището във Варшава, а фактът, че тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г.

Очаква се Комисията за енергийно и водно регулиране да приеме доклада, който предлага газът да поскъпне с близо 30% от първи април. Това се разбира от доклада на работната група във връзка с подаденото от „Булгаргаз“ ценово заявление.

Първи телевизионен дебат между кандидатите за президент във Франция. Центристът Еманюел Макрон успя да затвърди лидерството си в надпреварата. Сред обсъжданите теми бяха имиграцията и Европа.

Съединените щати ще забранят на пътниците от осем държави от Близкия изток и Северна Африка да пътуват с по-големите видове електронни устройства – таблети, лаптопи и камери, на борда на пътнически самолети, пътуващи за страната.

България произвежда висококачествен мед, но въпреки това страната ни внася. Пчелният продукт, произвеждан в Китай и Украйна, е много по-евтин и некачествен. Ниската цена обаче подбива търсенето и купуването на българския мед. В допълнение все повече пчелни семейства загиват.

Какво искат родни пчеларски организации от държавата за справяне с проблема – провери Петя Кертикова.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  А. Южната-Ни граница
  – Следва да се отчете че ‘партиотите’ аг.Иван+чернодрешкоШитчето – СА Същите Безподобия като Ахмед+Лютфи…т.е. десисти/кагеБеи
  – Е Факт че Огромната част Емигрирали Българ(к)и – НЕ са в Турция, а във Водещи Държави
  Б. Тока/горивата/енергията
  – Е Факт че у Нас – в Абсолютна стойност са Сравними с другите страни в ЕС/Глобално, но Сравнени спрямо Доходите-Ни са Убийствени (както за Лично, така и за Бизнес потребление)
  – както Навсякъде у Нас – И в енергетиката-Ни е ВсеСъщата задунайскогубернистическа Воня
  – Днес средномесечна фактура на Едно Домакинство за енергияИзобщо (включая всички такси) която надвишава ЕдноДневна Минимална заплата – Е Рекет
  В. Медът
  – Би следвало чрез вас/БиАй да Се попомисли за Глобален пазар/Износ