петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 21 февруари – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 21 февруари – обедна емисия

Агенция „Пътна инфраструктура“ започва обследване на тунелите на магистралите „Люлин“ и „Хемус“.

Днес изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да регистрират листите си в Районните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори. Жребият за номерата на формациите в бюлетините ще бъде изтеглен на 22 февруари.

Ден преди да навърши 65 години почина постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин. Смъртта на дипломата е била внезапна и все още не е ясна причината. Дипломати от целия свят отдадоха почит на уважавания си колега.

Ветеран от Ирак е новият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп. Медиите в страната коментират, че изборът на генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър продължава тенденцията Тръмп да разчита на висши офицери в сферата на националната сигурност.

Значителен спад в пътуванията на българи зад граница. Това сочат данните на Националния статистически институт за месеците от октомври до декември на изминалата година.

Нова статуетка и още покорени технологични върхове. Това си пожелаха Владимир Койлазов и Петър Митев, които спечелиха един от 18-те технологични „Оскар“-а за цялостен принос в развитието на технологиите и кино индустрията.

Над 150 старинни банкноти представят за първи път в историческия музей в Севлиево. Колекцията е събирана с години и разказва нагледно историята на появата на книжните пари.

Вижте също

Oмбудсманът Мая Манолова предлага бартер: Оставката й срещу бързо приемане на законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова е готова да подаде оставка, ако законопроекта ѝ за личната помощ бъде …