понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 21 април – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 21 април – обедна емисия

Tерористичната групировка “Ислямска държава” пое отговорност за стрелбата във френската столица снощи. От там обявиха, че името на нападателя е Абу-Юсеф ал-Балджики. Френската полиция обаче все още не е потвърдила самоличността му, въпреки че обяви, че го е идентифицирала. Президентът Франсоа Оланд свика съвета за сигурност в страната тази сутрин.

Терористичният акт в Париж се случи едва три дни преди първия тур на президентските избори в страната. Тероризмът и сигурността остават сред водещите притеснения на избирателите и атаката определено ще окаже влияние на вота в неделя. По време на престрелката, кандидатите за президент провеждаха последния дебат от предизборната си кампания. Вижте как реагираха фаворитите за поста.

Продължаваме да следим случая със застрелян млад мъж от предградието на Далас – Юлес, който може да се окаже българин. Какво казаха от полицията, както и думите на част от потресената българска общност в тексаския град – вижте в репортажа на Петя Кертикова.

Няма риск за здравето на хората в Хасково, категоричен е служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Пред депутатите в Народното събрание той обясни, че завишените количества уран на този етап не представляват опасност за населението. Няколко министри бяха изслушани в парламента във врзъка със скандала. Още по темата от репортера ни в Народното събрание Валерия Касиян.

Засега не е ясно дали ще бъде създадена анкетна комисия в Народното събрание, която да разследва думите на бизнесмена Сашо Дончев, че главният прокурор Сотир Цацаров му е оказвал натиск.

Един испански град на брега на Средиземно море ще бъде огласен от българска музика и красиви носии. В град Гандия започва третото издание на пътуващия фолклорен събор “ На мегдана на другата България“. Златимир Йочев е там и ще ни разкаже за подготовката.

Защо един лекар от Велико Търново направи „Стена на плача“ в кабинета си? Тя далеч не е същата като тази в Йерусалим, но всеки ден чува молбите за здраве и благоденствие, изричани от д-р Любка Любенова за всички нейни пациенти, които днес не са в България. С общопрактикуващия лекар се срещна кореспондентът ни Юлияна Цанкова.

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …