събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 20 юли с Ирена Казакова

Би Ай Ти новините на 20 юли с Ирена Казакова

Аферата „КТБ“ най-после влиза за разглеждане в съда. Днес бе внесен обвинителният акт от специализиранта прокуратура. Той с всичките му копия надхвърля внушителните двеста и десет хиляди страници.

Клас „прослужено време“ остава. За това се договориха премиерът Бойко Борисов и синдикатите след спешна среща тази сутрин. Вицепремиерът Валери Симеонов се извини за думите си, които били казани в лично качество, а не като позиция на кабинета.

Лимитът за кешови плащания остава 10 хиляди лева. Това е окончателното решение на депутатите, които приеха промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Да се въведе такса при използването на телефон 112 или бързата помощ да се плаща от здравното осигуряване, обмислят част от управляващите. Идеята е така да се пресече схемата неосигурени хора да се лекуват безплатно, възползвайки се от спешните лекари. По темата работиха Стоян Тричков и Симона Костадинова.

Оценка „2 +“ постави лидерът на опозицията Корнелия Нинова на първия парламентарен сезон на новото Народно събрание. Днес тя се срещна с президента Румен Радев – а темата бе идеята й да се забави отпадането на забраната чужденци да купуват българска земя. За срещата информира репортерът Константин Динчев.

Отвориха за движение новоизградените пътни връзки на автомагистрала „Тракия” на пътен възел „Плодовитово”.

Пореден тежък инцидент след агресия на пътя. Бивш военен от несебърското село Оризаре е прострелял с пистолет в крака 55- годишния англичанин Браян Мортимър, след спречкване край морето.

15 годишно дете е с фрактура на черепа, след като върху него падна изолация от саниран блок в Шумен. За щастие животът му е вън от опасност.

Дни наред огромните горски пожари в Черна гора не стихват. Стотици бяха евакуирани. Подгорица поиска и международна помощ, за да овладее ситуацията. А България е една от първите страни, които изпрати хеликоптер за борба с огъня.

Един от най-ярките американски политици, сенаторът Джон Маккейн има агресивен рак на мозъка. Лекарите открили тумора при операция за премахване на съсирек над лявото му око миналия петък. Ралица Василева следи темата от Чикаго,

Останките на художника Салвадор Дали ще бъдат ексхумирани днес. Причината – тест за бащинство. Жена твърди, че е негова дъщеря и иска да го докаже. 300 милиона долара – толкова ще получи тя, ако се установи връзка между двамата. Дали сюрреалистът ще се сдобие посмъртно с наследник?

И още от най-важното случващо се в България и света, вижте във видеото.

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …