четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 20 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 20 март – обедна емисия

Четиридневен протест срещу частните съдебни изпълнители и съдилищата заради записаната заповед.

Десетки жители от пет населени на места на община Стражица днес излязоха на протест заради лошото състояние на пътя, която ги свързва с града. Хората настояват институциите да вземат спешни мерки за реконстрекцията на 50-километровото трасе, което близо половин век не е ремонтирано.

Продължава да ескалира напрежение между Анкара и Западна Европа заради предстоящия референдум за превръщането на Турция в президентска република. Турската общност в Германия е разединена относно желания резултат от допитването. По улиците на Франкфурт се проведе демонстрация против промените.

Тази вечер ще се проведе първият телевизионен дебат между кандидатите за президент във Франция. Един срещу друг ще се изправят водещите претенденти Марин льо Пен, Еманюел Макрон, Беноа Амон, Франсоа Фийон и Жан-Люк Меленшон.

Правителството на испанската автономна област Каталуния отново поиска от Мадрид референдум за независимост, след като Шотландия обяви, че също ще поиска нов референдум за своята независимост от Уестминстър.

Уникална находка, намерена в надгробна могила край Търговище доказва, че медицината не е достижение на съвремието ни. Дори по времето на древните траки населението по нашите земи е търсило медицинска помощ при специални лечители. Каква е находката, която се пази в Регионалния исторически музей в Търговище показва кореспондентът ни Тоня Иванова.

Вижте по-важните новини, които избрахме за вас днес, в следващото видео:

Вижте също

Oмбудсманът Мая Манолова предлага бартер: Оставката й срещу бързо приемане на законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова е готова да подаде оставка, ако законопроекта ѝ за личната помощ бъде …