четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 20 април – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 20 април – обедна емисия

Главният прокурор Сотир Цацаров и издателят Сашо Дончев изостриха тона помежду си. Бизнесменът твърди, че е бил заплашван от обвинител номер едно, докато Цацаров е категоричен, че това не е вярно и че на среща с Дончев е бил подтикван да влияе на прокурори по конкретна проверка. От партия „Да, България“, които също бяха замесени в скандала, излязоха с позиция. С повече подробности по казуса – репортерът ни Флорина Иванова.

Тази вечер от 18.30 ч. бизнесменът Сашо Дончев ще гостува в предаването еМисия България.

Върховния касационен съд потвърди условната присъда на бившия шеф на Софийския градски съд Владимира Янева по делото „Червей“. Тя беше обвинена за това, че е разписвала разрешителни за подслушвания, които надвишават законния срок.

Върховната административна прокуратура разпореди проверка за качеството на питейната вода в цялата страна. Тя е възложена на главния държавен здравен инспектор. Срокът, в който трябва да бъде извършена проверката е 22-ри май. Прокуратурата се е самосеизарала след публикации в медиите за наличието на уран във водата в Хасково и Първомай.

Омбудсманът Мая Манолова и КНСБ внесоха в деловодството на парламента законопроект срещу експлоатацията на труд и съвременното робство. От БСП пък поискаха преизчисляване на всички пенсии от първи юли. С още по темата – репортерът ни в Народното събрание Валерия Касиян.

В нападението в сирийската провинция Идлиб от началото на април безспорно е бил използван газ зарин или подобно вещество. Това заявиха от Организацията за забрана на химическите оръжия. Междувременно сирийските военновъздушни сили се преместват в други бази, за да се предпазят от ново американско нападение.

Любовта към гайдата и родопската музика накара 26-годишен мъж да се завърне в България. Защо избра Смолян и Родопите пред уредения живот в Дания, вижте в репортажа на кореспондента ни Константин Славов.

Легендарната група Куин обяви официално датите за турнето си тази година. Концерти ще има на 26 места в Съединените щати. Освен това Куин ще зарадват феновете си във Великобритания, Ирландия и още девет европейски държави. Мястото на великия Фреди Меркюри ще заеме бившият финалист в Америкън Айдъл – Адам Ламбърт.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …