неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 2 юни – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 2 юни – обедна емисия

Точно в 12 часа воят на сирените ни напомни за подвига на Христо Ботев и хилядите български герои, загинали за свободата ни. По традиция връх Околчица привлече стотици признателни българи.

Бедствено положение в русенската община Сливо поле. То бе обявено още снощи заради щетите, нанесени от разразилата се силна буря. Проливният дъжд и градушката са унищожили стотици декари земеделски земи, а шест населени места са без ток. Още за ситуацията разказва кореспондентът ни Емил Димитров.

Голям пожар избухна на територията на завода за битови отпадъци край пловдивското село Шишманци. Девет пожарни се включиха в гасенето на огнената стихия. Огънят е пламнал около 6 часа сутринта в склад за хартия, който се намира на 700 метра от завода за отпадъци. Работата в предприятето не е спирала и обработката на отпадъци продължава.

Жители на Кочериновското село Бараково излязоха на протест. Недоволството е заради опасна улица, през която колите преминават с висока скорост.

Съвместни мобилни екипи на Министерството на туризма и Министерството на околната среда и водите ще проверяват работата на пречиствателните станции през лятото. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя и министърът на околната среда Нено Димов инспектираха пречиствателната станция в Равда.

От ГЕРБ предлагат промени в Закона за движение по пътищата. Партията внесе законопроект в деловодството на парламента, а една от идеите е да бъдат премахнати знаците, които предупреждават за пътно видеонаблюдение.

150 млн. лева ще струва на България председателството на Европейския съюз. Сумата е значително по-скромна, отколкото в други държави. Данните са на министъра по председателството Лиляна Павлова. По думите й няма драстично забавяне в подготовката на страната ни.

Вижте по-важните новини на 2 юни към този час:

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …