четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 2 март – обедна емисия
NOVINI_OBEDNA картинка 1

Би Ай Ти Новините на 2 март – обедна емисия

Софийският апелативен съд потвърди наложената от Софийския градски съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ на студента Йоан Матев. Той е задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди две години.

Бившият български посланик в Съединените Щати Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет, съобщи агенция Джей-Ти-Ей. От организацията посочват, че причините за оставката й са лични.

Камарата на лордовете на британския парламент ще забави активирането на член 50 от Лисабонския договор за излизане на страната от Европейския съюз. Те одобриха предложението на Лейбъристката партия правителството да бъде задължено да гарантира правата на трите милиона европейски граждани, които пребивават във Великобритания.

Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини е на посещение в Македония. То е част от балканската й обиколка. Целта е да обсъди стабилността в региона и процеса на интеграция в европейската общност.

Шпионска афера с българско участие в сърцето на Манхатън. Пеньо Костадинов е единственият наш разузнавач, който лежи в американски затвор по обвинения за шпионаж през студената война. Вижте какво си спомня Костадинов за зрелищния арест в сърцето на Ню Йорк.

Вижте също

novini

Би Ай Ти новините на 19 юли с Петя Кертикова – късна емисия

Шест града се включиха в днешния национален протест срещу войната на пътя. Основен организатор на …