вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 19 юли с Петя Кертикова – късна емисия

Би Ай Ти новините на 19 юли с Петя Кертикова – късна емисия

Шест града се включиха в днешния национален протест срещу войната на пътя. Основен организатор на демонстрацията в столицата е жената на загинал служител на Агенция пътна инфраструктура – Румяна Чобанова. Протести имаше още в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Мездра.

Европейската комисия съобщи днес, че започва отначало открита преди три години наказателна процедура срещу България. Причината – неизпълнение на изискването за създаване на единно звено за контакт за задължителния обмен на информация за сигурността на документите за самоличност.

В момента няма изготвен проект за промени в Кодекса на труда за отпадане на така наречения клас „прослужено време“. Това обяви в парламента вицепремиерът Валери Симеонов. Той уточни, че е изразил лично мнение относно необходимостта този клас да отпадне.

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош получи две обвинения от прокуратурата – за нецелево разходване на средства и за безстопанственост. В тази връзка той бе разпитан, а по-късно стана ясно, че и вицепремиера Томислав Дончев е давал обяснения по случая. Темата проследи нашият репортер Цветин Филипов.

За пръв път от единайсет дни има сигнал за изчезналия Кристиян от Триград, който се издирва след като блъсна туристи с колата си и избяга.

Бойко Борисов разкри, че чака разрешение от Европейската комисия за директна тръба от „Турски поток“ към България. Премиерът откри годишната среща на посланиците в Деня на българската дипломатическа служба. Репортаж на Стоян Тричков.

Почти безмълвно депутатите приеха на първо четене противоречивите промени в Закона за съдебната власт, които спират външното финансиране на съсловните магистратски организации. Репортаж на Симона Костадинова.

Партиите ще бавят отпадането на ограничението чужденци да купуват българска земя. Това се разбра от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова. Забавянето обаче може да доведе до сериозни санкции за страната ни.

Турция смени единйсет от общо 26 министри. Това стана ясно от изявление на турския премиер Бинали Йълдъръм след двучасова среща с президента Реджеп Ердоган.

И още от най-важното на 19 юли, вижте във видеото:

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …