четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 18 май – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 18 май – обедна емисия

Двама души са убити, а един е ранен при стрелба в столичния квартал „Витоша“. Задържан е 57-годишен мъж във връзка с престъплението. Сигналът за стрелба в сграда в района на квартала е подаден около 10:25 ч тази сутрин. Разследват се обстоятелствата около двойното убийство. Този следобед прокуратурата ще разкрие повече информация около случая.

След вчерашната скандална снимка, довела до оставката на зам.-министър Павел Тeнев, днес се появи подобна на служител в Министерството на отбраната. Провокативните фотоси и коментарът на Валери Симеонов предизвикаха остри политически реакции сред опозицията в парламента. Тя призова вицепремиерът да се оттегли от поста си, а Патриотите да напуснат властта.

Минималната работна заплата няма да бъде намалена, според финансовия министър Владислав Горанов. Вчера Върховният административен съд отмени постановлението на Министерския съвет, с което минималния доход беше фиксиран на 460 лв от първи януари тази година.

Полицията въвежда засилени мерки за сигурност заради абитуриентските балове. За да бъде гарантирано опазването на обществения ред и осигуряването на безопасността на завършващите, ще бъде увеличено полицейското присъствие в районите на училищата.

Евродепутатът Емил Радев обяви, че ограниченият достъп на България до Шенгенската информационна система е заплаха за сигурността на всички европейски граждани.

Гръцкият парламент тази вечер ще гласува нови мерки за икономии на фона на стачката, която е парализирала страната и сблъсъците през изминалото денонощие. Очаква се и днес да продължат протестите на площад „Синтагма“ в Атина, докато депутатите обсъждат проектозакона за нови икономии.

Бившият директор на ФБР Робърт Мълър прие да бъде специален прокурор на Федералното разследване за евентуални връзки между предизборния екип на Доналд Тръмп с Русия и нейната намеса в изборния процес в САЩ. В кратка декларация Мълър заяви, че приема задължението отговорно и ще изпълни ролята по най-добрия възможен начин.

Ден преди края на работната седмица по традиция е време да ви разкажем поредната история на завърнал се наш сънародник в ежеседмичната ни рубрика – „Завърналите се“ – вижте повече подробности за него от автора на рубриката Петя Кертикова.

 

Вижте също

Въвеждат стандарт за въглищата и брикетите заради мръсния въздух

Екоминистерството подготвя наредба за въглищата и брикетите. Предвижда се въвеждането на стандарт, който да намали …