сряда , 28 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 18 април – обедна емисия
NOVINI

Би Ай Ти новините на 18 април – обедна емисия

Парламентарно представените партии се събират преди утрешното първо заседание на 44-тия парламент. Те трябва да определят председателите на парламентарните си групи, а ГЕРБ трябва да излъчи и предложението си за председател на парламента.

Тази седмица започват официалните преговори за управленската програма на бъдещия кабинет, след като миналата седмица ГЕРБ и „Обединени патриоти“ подписаха съкратен вариант. Очаква се да бъдат обсъдени конкретни имена на министри и да бъде подписано коалиционно споразумение. Преди началото на 44-тия парламент пък експерти изразиха очаквания той да изкара пълния си мандат. ГЕРБ има комплекс от това, че вече два пъти предсрочно се отказа от властта и това ще подейства като свръхмотивация за Борисов, прогнозира пред Би Ай Ти политическият психолог Антоанета Христова.

Властите в Турция удължават с три месеца извънредното положение в страната. Мярката беше наложена след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г.

След референдума за конституционни промени в Турция, експерти в страната смятат, че сега трябва много внимателно да се наблюдава развитието на отношенията между Турция и Европейския съюз. Основното притеснение е, че увеличаването на правомощията на президента ще доведе до допълнително изостряне на отношенията със западноевропейските държави.

Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Япония. Пенс отново подчерта значението на военния съюз между Токио и Вашингтон с оглед ядрената заплаха от Северна Корея.

Започна записването на първокласници в София. Тази година Столичният общински съвет прие наредба за единни критерии за класирането на децата.

Близо половин километров участък от столичния бул. „Брюксел“ ще бъде затворен за 6 месеца. Причината главната пътна артерия от Летище София до центъра на града да бъде прекъсната е строителството на директна естакада към Терминал 2.

Църковни реликви разкриват в Бургас тайнствата на християнството. По време на Великденските празници бургазлии и гостите на града имаха възможност да разгледат изложба, представяща църковна утвар от периода на Възраждането. За ескпозицията разказва кореспондентът ни Стиляна Георгиева.

Вижте също

NEWS_NDK

БСП поиска анкетна комисия за скандала с НДК

Анкетна комисия за скандала с НДК поискаха днес от БСП. Социалистите внасят сигнал и до …