сряда , 21 март 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 17 март – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 17 март – обедна емисия

Водещите новини на Би Ай Ти в обедната емисия: Турски гражданин изгонен от страната заради заплаха за националната сигурност. Цените на имотите растат и все повече хора инвестират в жилища. Нестандартна провокация в нощни клубове срещу шофирането в нетрезво състояние.

ДАНС е изгонила турски гражданин, заплашвал сигурността ни, съобщиха от МВР. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че случаят няма общо с изборите, а с националната сигурност и очаква още подобни случаи.

Турция се е опитвала да се намеси във всички избори в България, откакто има демокрация. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков. Той увери, че правителството взема мерки и прави всичко възможно това да не продължава по този начин. Герджиков потвърди, че в момента има известно напрежение с една от партиите у нас, която получава подкрепа от Турция.

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски ще се яви днес на консултации в Министерството на външните работи. Причините дипломатът ни да бъде повикан във ведомството не са изестни.

При засилена охрана тази сутрин започна транспортирането на бюлетините за изборите на 26 март от печатницата на БНБ до областните администрации и Районните избирателни комисии в страната. Превозните средства се охраняват през целия маршрут от полицията и жандармерията.

Германският канцлер Ангела Меркел пристига във Вашингтон, където ще се срещне за първи път с президента Доналд Тръмп след избирането му.

Започва двудневна среща на финансовите министри на държавите от Ге-20 в германския град Баден-Баден. Германия, която тази година е председател на Групата на 20-те икономически най-развити страни в света, ще настоява те да подпишат набор от принципи, включително за защита на свободната търговия.

Двуцифрен ръст в търсенето и в цените на жилищните имоти в София за първи път от десет години насам отчитат брокери за втората половина на 2016 г. Само за шест месеца цените на имотите са скочили с 12%, по данни на Сдружението на брокерите на имоти.

Нов нестандартен начин да се предотврати шофирането в нетрезво състояние. Нощни клубове дават нереално високи сметки на пияни клиенти. В касовия бон те описват сумите, които всеки трябва да плати при пътно произшествие, предизвикано от употреба на алкохол.

Днес ирландците по целия свят отбелязват празника на Свети Патрик – покровителя на Ирландия. Празненства се провеждат не само в Дъблин, но и в Съединените щати, Австралия, Бразилия и много други държави.

Вижте също

Скандалът с кражбата на лични данни от Фейсбук се разраства – разпитват Марк Зукърбърг в британския парламент

Скандалът около злоупотребата с лични данни от Фейсбук се разраства. Марк Зукърбърг е извикан да …