понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 17 май – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 17 май – обедна емисия

Правителството отпуска безлимитно финансиране за осигуряване на ин витро процедури.

За пети път майките на деца с увреждания се събраха на протест пред Народното събрание. Те настояват да се приеме закон за личната помощ, който да гарантира нормален живот за децата им и след 18-годишна възраст.

Парламентарната комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати ще изслуша днес национално представените работодателски организации. Това са Асоциацията на индустриалния капитал в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците, Българската стопанска камара, Търговско промишлената палата и Съюза за стопанска инициатива. На заседанието становището си ще представят и синдикални организации – КНСБ и КТ „Подкрепа“. В срок от два месеца временната комисия ще проучва случаите на дължими, но неизплатени заплати от страна на работодателите.

Управляващите се отказаха от закона, който щеше да удължи с три години срока за строителство по Черноморието. Заради готвените промени снощи природозащитници излязоха на първия портест срещу кабинета „Борисов 3“.

Задържаните за подкуп преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени. съобщи ректорът на учебното заведение проф. Кольо Динков. Николай Банков и Симеон Василиев бяха задържани след сигнал на студенти, че са поискали и взели по 300 лева за преминаване на изпит по техния предмет. Двамата са в ареста за срок от 72 часа. Задържани са и три лица, които са били посредници в схемата.

Окръжният съд в Пловдив отложи делото срещу Иванка Ройдова, която е обвинена, че е поръчала убийството на шестима свои роднини, за да прибере голяма сума от наследство.

Белият дом опроверга статия, публикувана в „Ню Йорк таймс“, според която президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от бившия директор на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу Майкъл Флин.

Американският президент Доналд Тръмп прие в Белия дом турския си колега Реджеп Ердоган. Това е първата среща на четири очи между двамата държавни глави на фона на разногласията им по въпроса за сирийските кюрдски милиции.

„Библиотека в куфар“ – така се нарича дарението от близо 100 детски книги и игри, направено от неформална младежка група „Серафим“ заедно с Регионалната библиотека в Силистра на Детското отделение на областната болница в крайдунавския град.

70-ят юбилеен кинофестивал в Кан се открива днес. В конкурсната програма са включени 19 филма, а в официалната селекция в секцията „Особен поглед“ са включени и две български продукции.

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …