понеделник , 19 март 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 17 април – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 17 април – обедна емисия

Турският народ взе историческо решение, като каза „да“ на промените в Конституцията, които ще увеличат правомощията на държавния глава. Това заяви още снощи в Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс посети демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея.

У нас се очаква засилен трафик в последния от почивните дни. По тази причина ще има промени в органицзацията на движение.

За днес в голяма част от страната е обявен оранжев код за обилни валежи. Очаква се трайно захлаждане.

Днес започва светлата седмица. Защо се нарича така, кого почитаме и какви са народните поверия ще разберем от Петя Кертикова, която се включи на живо от храма „Света Неделя“ в София.

Хиляди вярващи се събраха тази сутрин в Бачковския манастир за традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Това е най-старият църковен ритуал у нас, който води началото си отпреди 400 години. Репортаж на Илиян Велков.

Тази година всички християни посрещнаха на една и съща дата Възкресение Христово. В храмовете в страната бяха отслужени празнични литургии, а традициите и обичаите почти не се различават. Как посрещна Великден католическата общност в Северна България, в района на Белене, разказва кореспондентът ни Юлияна Цанкова.

Вижте също

Подготвят законодателни промени, които да криминализират всички форми на домашно насилие

По-строги наказания за домашните насилници подготвя правителството. Идеята е в наказателния кодекс да бъдат криминализирани …