понеделник , 24 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 17 април – обедна емисия
NOVINI_OBEDNA картинка 1

Би Ай Ти новините на 17 април – обедна емисия

Турският народ взе историческо решение, като каза „да“ на промените в Конституцията, които ще увеличат правомощията на държавния глава. Това заяви още снощи в Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс посети демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея.

У нас се очаква засилен трафик в последния от почивните дни. По тази причина ще има промени в органицзацията на движение.

За днес в голяма част от страната е обявен оранжев код за обилни валежи. Очаква се трайно захлаждане.

Днес започва светлата седмица. Защо се нарича така, кого почитаме и какви са народните поверия ще разберем от Петя Кертикова, която се включи на живо от храма „Света Неделя“ в София.

Хиляди вярващи се събраха тази сутрин в Бачковския манастир за традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Това е най-старият църковен ритуал у нас, който води началото си отпреди 400 години. Репортаж на Илиян Велков.

Тази година всички християни посрещнаха на една и съща дата Възкресение Христово. В храмовете в страната бяха отслужени празнични литургии, а традициите и обичаите почти не се различават. Как посрещна Великден католическата общност в Северна България, в района на Белене, разказва кореспондентът ни Юлияна Цанкова.

Вижте също

VEREA_2

Седми фолклорен фестивал „Верея“ – Чикого, част 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *