събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 16 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 16 март – обедна емисия

Народната партия за свобода и демокрация на премиера Марк Рюте спечели парламентарните избори в Холандия. Тя изпревари крайнодясната формация на Герт Вилдерс, която заедно с още две партии има еднакъв брой гласове.

Близо една пета от населението на Балканите живее в риск от бедност и социално изключване, показват данни на Евростат.
Очаква се кралица Елизабет Втора днес да подпише закона, с който ще позволи активирането на член 50 и ще даде начало на преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Очаква се подписването да стане в 11,00 часа местно време.

Федерален съдия на Хаваите блокира и новата забрана на президента Доналд Тръмп за влизане в Америка на граждани от шест мюсюлмански страни. Това стана броени часове преди забраната да влезе в сила.
Върховният административен съд трябва да се произнесе днес окончателно дали пръстовият отпечатък остава като инструмент за прием в болниците.

Епидемия от морбили в Румъния. За дни в северната ни съседка са заболели над три хиляди души, от които 17-сет са починали. Според експерти бумът на вирусното заболяване се дължи на липсата на имунизация, а подобни случаи вече са регистрирани и в други европейски страни. Застрашена ли е България, кои групи са най-уязвими и как да се предпазим от коварното заболяване, разказва нашият репортер в София Цветин Филипов.

Защо Румъния стигна много по-далеч в борбата с корупцията от България? Главният прокурор на румънската антикорупционна дирекция Лаура Кьовеши е у нас, за да сподели опита на страната й в борбата с корупцията. Тя участва в конференция по темата, организирана от Върховния касационен съд.

Вижте по-важните новини, които избрахме за вас днес, в следващото видео:

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …