понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 16 май – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 16 май – обедна емисия

Номинираната от България за еврокомисар Мария Габриел се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. След този разговор Юнкер трябва да прецени дали Габриел е подходяща за поста и какви ще бъдат нейните отговорности в Европейската комисия.

Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив бяха арестувани след акция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура-Пловдив. Те са обвинени в корупция.

Увеличението на учителските заплати, механизми за ангажиране на уязвимите групи в образователната система още от предучилищна възраст и борба с агресията в класната стая. Това са приоритетите в ресора на чело с Красимир Вълчев.

На 16-ти май символично отбелязваме деня на „свобода от правителството“. Днес гражданите спират да работят за правителството и започват да работят за себе си.
Природозащитници отново излизат на протест тази вечер в защита на Черноморието. Те ще протестират срещу плановете на ГЕРБ и Обединените патриоти да променят Закона за опазване на земеделските земи, които ще позволят ново застрояване по черноморския бряг. Началото на демонстрацията е в 18:30 часа пред Народното събрание.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп не е обсъждал източници или методи за получаване на разузнавателна информация на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон изразиха готовност за евентуална промяна на европейските договори, по-специално за реформа на функционирането на еврозоната. Двамата лидери потвърдиха тесните германско-френски връзки и значението им за бъдещето на Европейския съюз.

Част от кода от хакерската атака „Уона Край“ може да бъде проследен до Северна Корея, заявиха от изследователски центрове за кибер сигурност.

Вижте и останалите по-важни новини до този час в следващото видео:

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …