неделя , 22 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 15 юни с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините на 15 юни с Петя Кертикова

14-годишно момче е блъснато тази сутрин на пешеходна пътека в София. То е настанено в Детската противошокова зала на „Пирогов“ с множество травми. От лечебното заведение съобщиха за Би Ай Ти, че няма опасност за живота на детето.

Полицаите заплашват с протест, ако не получат увеличение на заплатите си с най-малко 15% от първи юли. Синдикатите в КНСБ от системата на МВР ще се срещнат с ръководството на министерството, за да обсъдят исканията, които включват също осигуряване на адекватна екипировка и техника.

Масови закъснения на международното летище Завентем в Белгия заради прекъсване на електрическо захранване. В 5 ч сутринта (местно време) срив в системата постави началото на дълга поредица от закъснения на полети. Час и половина по-късно въздушното движение беше възобновено, но закъснения се очакват в рамките на целия ден. Въпреки това летищните власти предупредиха пътниците да се явяват навреме за полетите си.

Продължава издирването на жертви в изгорелия небостъргач в Западен Лондон. По данни на властите при пожара в Гренвъл тауър са загинали 12 души, а над 70 ранени са в болница. Все още много хора остават в неизвестност. Броят на жертвите се очаква да се увеличава.

Днес ще се проведе ежегодната пресконференция „Пряка връзка” на президента на Русия Владимир Путин. Според руското издание Вести, до момента са пристигнали близо 1,8 милиона въпроса към държавния глава.

Българите, работещи в чужбина, са върнали в страната ни близо 1,7 милиарда долара през миналата година. Това се равнява на 3,1% от Брутния вътрешен продукт на България, сочи доклад на Международния фонд за земеделско развитие, който изследва тенденциите в световен мащаб през последните 10 години. Те показват, че въпреки увеличения темп на емиграция на наши сънародници, средствата, които те пращат на роднините си тук са намалели с 1,5%.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …