сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 14 юни с Ирена Казакова – късна емисия
NEWS_KUSNA

Би Ай Ти новините на 14 юни с Ирена Казакова – късна емисия

Втори „Европейски марш за правосъдие“ в цялата страна. Хиляди се събраха в центъра на София, за да настояват за спешна реформа. Спешна съдебна реформа, започване на консултации за свикване на Велико Народно събрание, отчетност на главния прокурор. С такива искания стотици се събраха пред Съдебната палата в София на втория Европейски марш за правосъдие.

Преди минути приключи мачът на годината. Десетки хиляди се насладиха на истински футболен спектакъл на Националния стадион Васил Левски. Флорина Иванова проследи мача на звездите.

23-ма души са задържани при снощната спецакция на граничен пункт „Кулата“. Повечето от тях са митничари и шефове на фирми, които са участвали в корупционните схеми. От прокуратурата разкриха и подробности за изнудванията на границата.

Ще бъде ли приета мажоритарната система в пленарна зала? Това беше въпрос номер едно в кулоарите на парламента днес, след като късно снощи ДПС смени позицията си и се обяви против промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ.

ДПС изключи от партията кмета на Хитрино Нуридин Исмаил. Основният мотив за санкцията е, че той не дава отчет за средствата, които изразходва в общината. Вън от ДПС остава и председателят на общинския съвет Мустафа Ахмед. Партията обвинява и двамата в арогантност и липса на прозрачност. Дори членовете на Обществения комитет за Хитрино не получавали информация какво става там. Имало множество сигнали от граждани, че възстановяването на общината не върви според очакванията и кметът нямал никакъв план за действие.

Пирин има нужда от ясен план за управление, за да бъдат избрани зоните в които ще се развива туризъм. Това заяви ресорният министър Николина Ангелкова във връзка с внесената от природозащитници подписка за спасяването на природния парк. Тя допълни, че старият план е изтекъл и морално остарял, но новото предложение за управление се обжалва в съда.

12 са вече жертвите на огнения ад в Лондон. Ранените са над 70-сет. Няма пострадали българи, казаха от Външно министерство. Двама наши сънародници обаче са поискали да бъдат настанени в посолството ни в Лондон, тъй като са евакуирани от съседни на пожара сгради.

Нападателят, който откри безразборна стрелба по конгресмени на бейзболно игрище край Вашингтон е починал от раните си. Това съобщи лично президентът на Съединените щати Доналд Тръмп по време на брифинг в Белия дом. Стрелецът е 66-годишния Джеймс Ходкинсон от Белвил, Илинойс.

От половин година Kристалина Георгиева е главен изпълнителен директор на световната банка. На този пост Георгиева управлява бюджет от 42 милиарда долара и десет хиляди служители в 189 държави по света. Тези ресурси са насочени в борбата срещу бедността в развиващия се свят.

Вижте по-важните новини от 14 юни в следващото видео:

Вижте също

kysna

Бургаският окръжен съд остави в ареста 15 годишния Иван и още теми в късната емисия новини на Би Ай Ти на 22 август

Бургаският окръжен съд остави в ареста 15-сет годишният Иван. Той е обвинен за жестокото убийство …