петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 14 юли с Ирена Казакова – късна емисия

Би Ай Ти новините на 14 юли с Ирена Казакова – късна емисия

Класът за прослужено време е на път да отпадне. Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова подкрепи идеятa на вицепремиера Валери Симеонов. Основният аргумент на управляващите – това е отживелица. Повече по темата в репортажа на Валерия Касиян.

ГДБОП и Специализираната прокуратура неутрализираха организирана група, занимаваща се с извършването на престъпления с електронни платежни инструменти, съобщи СДВР. Бандата е изготвяла скимираща техника, а акцията по залавянето е протекла на 12 и 13 юли.

Директорът на областната дирекция по безопасност на храните в София и бивш международен съдия д-р Антон Генов се сдоби с две обвинения от прокуратурата.

Нови обвинения срещу депутати от партия „ВОЛЯ“. РАзследват народните представитрели Пламен Христов и Кръстина Таскова.

Проблеми с телефон 112. Системата на спешна помощ НЕ е актуализирана от седем години. Прекратена е обществената поръчка за обновяването й на стойност 13-сет милиона лева.

Чужденците вече ще могат да купуват земя у нас. Управляващите се отказват от ограниченията за чужденците при покупките на земеделска земя след заплахата Бълагрия да понесе санкции от Европейския съюз. Досега основно изискване беше чужденците да докажат пет години уседналост, за да могат да купуват ниви у нас. Измененията в Закона за собствеността са предложени заради започналата наказателна процедура от Европейската комисия.

Двама украински граждани бяха убити, след като нападател атакува с нож туристи в египетския курорт Хурга

След броени часове се навършва една година от опита за държавен преврат в Турция, след който бе въведено извънредно положение, продължаващо И до днес. Редица международни организации продължават да критикуват управлението в Анкара. Ретроспекцията сега от международния ни редактор Виктория Бояджиева.

Пет поредни атаки в Лондон потресоха британската столица. В рамките само на 90 -ет минути с киселина бяха нападнати няколко души в източната част на града.

Франция чества Националния си празник. В Ница обаче няма да има фойерверки. Вместо националния празник, градът отбелязва една година, откакто мъж прегази с камион стотици хора по крайбрежния булевард, уби 86 и рани над 450. Почетен гост на празненствата в Париж е американският държавен глава Доналд Тръмп. Щатите също имат повод – сто години от включването им в първата световна война. Подробности по темата от Ралица Василева.

Жълт код за гръмотевична активност е обявен за три области на страната за 15 юли, събота според Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Нова инициатива в Чикаго ще даде възможност на нашите сънародници да четат повече книги на български език. За първи път в историята, консулството ни в града ще дари 90 заглавия на родния ни език на библиотека в едно от предградия, където живят най-много българи. Кое е то, разказва Цвете Тюлева на живо от Чикаго.

Вече е сезонът на пътуванията и докато някои заминават в чужбина за почивка или за да се видят с близките си, други го праят в търсене на работа. През летния си отпуск много от българите, живеещи в Америка се завърщат в родината. В същото време студентите у нас избират да прекарат ваканцията си, работейки в Съединените Щати. Какво не трябва да забравят пристигащите у нас разказва Елена Хотинова, а от Марио Спасов ще разберем какви са условията за заминаване на бригада в отвъд Океана.

Оставаме в Америка с една неприятна изненада за жителите на най-българския щат. Както ви съобщихме по-рано тази седмица след три години на фискална криза, Илинойс най-после има бюджет. Предвижда се събиране на допълнителни средства и един от начините ще бъде чрез оскъпяване на бензина.

Без „дами и господа“ в лондонското метро. Причината – то да стане полово неутрално и толерантно към всички пътници.

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …