вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 13 март – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 13 март – обедна емисия

Водещите новини на 13 март: Само десет комисии зад граница са в пълен състав, а стотици остават непопълнени. Дипломатическият конфликт между Турция и държави от Европейския съюз се задълбочава. Нов български детски филм търси млади таланти.

Днес изтича крайният срок за попълване на членовете на секционните изборни комисии в чужбина. До момента почти всички секции зад граница са без членове. Само десет от общо 371 комисии са в пълен състав. Кои са те и има ли опасност някои да останат без членове. Повече информация – от репортера ни Флорина Иванова.

Остават броени месеци до председателството на България на Европейския съюз. Страната ни ще си партнира заедно с Австрия и Естония в така нареченото „председателско трио“. Всяка държава е със срок на председателството си от шест месеца.

Дипломатическият конфликт между Турция и държави от ЕС се задълбочава. Причина за напрежението е предстоящият референдум за увеличаване на правомощията на държавния глава на Турция.

Десетки арестувани след граждански протести в Беларус. Недоволството на хората беше насочено срещу така наречения “закон против паразитите”.

Наземният персонал на летищата в Берлин отново протестира. Полетите от и до София на авиокомпаниите „Еър Берлин“ и „Райън еър“ днес са анулирани.

ЖП линия отново свързва централната част на Алепо с покрайнините на града. Боевете в северния сирийски град блокираха влаковия транспорт през последните пет години.

Днес ще бъде извършена проверка кой е собственикът на изоставената къща, която се срути и уби дете вчера край Благоевград. Според очевидци след инцидента сградата е била оставена необезопасена.

В 12 области на страната е обявен жълт код за обилни валежи. На места в Източна България се очаква количествата да достигнат 25 л/кв.м. В планините ще продължи да вали сняг. Температурите ще започнат да се повишават от сряда, а през уикенда ни очаква слънчево време.

Сибирският студ не попречи на спортни ентусиасти да направят екстремна тренировка на открито. Облечени в бански костюми, те се пързаляха с кънки по леда на езерото Байкал.

Започват кастингите за нов детски български филм. „Случаят „Кюри“ е най-младата кинопродукция, която скоро ще зарадва много български малчугани и родителите им. Възражда ли се детското кино в България – отоворите потърси Флорина Иванова.

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …