сряда , 21 март 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 12 юни – централна емисия с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините на 12 юни – централна емисия с Петя Кертикова

Пуерто Рико може да стане 51-вия американски щат. Това поискаха 97 процента от избирателите на провелия се вчера референдум. Те гласуваха „за“ присъединяване към Америка като пълноправен щат. Всенародното допитване няма задължителен характер.

На път към исторически успех – центристката партия на френския президент Еманюел Макрон и нейните съюзници водят убедително на първия тур на парламентарните избори във Франция.

Днес отбелязваме Световния ден срещу детския труд. По данни на Международнара организация по труда повече от 168 милиона деца по света работят, за да подпомагат семействата си. В България е забранено деца под 14-ет години да работят. За наемането на работа на непълнолетни се изисква задължително разрешение от регионалната дирекция „Инспекция по труда“. Според официалната статистика всяка година се увеличава броят на децата, които работят.

„Осло“ спечели награда „Тони“ за най-добра театрална пиеса на сезона. Постановката на драматурга Джей Ти Роджърс разказва за срещите през 1993-та година между израелци и палестинци, които доведоха до историческите споразумения от Осло. Пиесата е номинирана за общо седем награди „Тони“.

Вижте по-важните новини от деня към този час:

Вижте също

„Пирогов“ с оздравителен план от април – ще се съкращават дублиращи клиники, но не и персонал

Министерството на здравеопазването представи на ръководството на „Пирогов” плана за финансово оздравяване на лечебното заведение. …