петък , 20 юли 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 12 юли – централна емисия с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините на 12 юли – централна емисия с Петя Кертикова

БСП призова премиера Бойко Борисов да поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Социалистите обявиха това в кулоарите на НС с аргумента, че МВР-шефът демонстрира „полицейщина“.

Затворник от Пловдив в дъното на схемата за купуване на гласове в полза на депутата от БСП Манол Генов. До този момент прокуратурата е доказала почти 70 случая, а цената на глас е била средно 25 лв. Днес на Генов официално бяха повдигнати обвинения.

Една седмица – толкова ще имат учителите, за да оценят проектите за нови учебници за втори и шести клас. Достатъчно ли е това време, за преподавателите и ще има ли проблеми с учебниците тази година – отговорите в репортажа на Стоян Тричков.

Състоянието на 18-годишния Алекс от Бяла се подобрява. Младежът беше в кома в продължение на четири дни, след като беше ударен в главата в спор за цигара в събота сутринта.

Трети ден няма следа от 16-годишния младеж, който блъсна с кола туристи в Триград. В издирването му вече участват и доброволци.

Бургаският окръжен съд наложи мярка „домашен арест“ на 21-годишния Тодор Николов от Несебър.Той е обвинен, че на 4 юни в Стария град нападна група незрящи туристи.

Минималната работна заплата остава 460 лв. Днес Министерският съвет прие постановление, с което потвърди размера й.

Лиляна Павлова отхвърли още една от спекулациите около българското европредседателство. Тя заяви, че информацията, че сме се отказали от това да има заседания на високо ниво в София, е поредната манипулация на истината. Вчера пред Би Ай Ти Лиляна Павлова категорично отхвърли възможността европредседателството да ни бъде отнето.

Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път даде да се разбере, че страната му няма нужда от Европейския съюз и може да се справи и сама. Това заяви държавният глава в интервю за Би Би Си.

Скандалът около руската намеса в изборите на Америка се задълбочава.

Не престават въпросите за срещата на Доналд Тръмп-Младши с руска адвокатка по време на изборите. Разкритията предивизкаха разнопосочни реакции сред американските политици, а темата отблизо следи Ралица Василева.

С идването на летните месеци всеки от нас все по-често се замисля за екскурзия или почивка. Съобразяваме ли се обаче с доходите си и правилно ли преценяваме възможностите си? За ситуацията в България и Америка разказват репортерите ни Марио Спасов и Павел Хаджиев.

45000 евро – за толкова беше продадена кодираща машина „Енигма“ от Втората световна война на търг в Румъния. Цената за рядкото криптиращо устройство не е необичайна. Но пък историята зад нея е изключителна.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …