петък , 22 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 12 юли – късна емисия с Ирена Казакова

Би Ай Ти новините на 12 юли – късна емисия с Ирена Казакова

Има недостиг на полицаи заради ниско IQ или лоша физическа форма на кандидатите, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред депутатите от комисията по вътрешен ред и сигурност.

В същото време от БСП искат оставката на вътрешния министър Валентин Радев, а мотивът е, че той демонстрирал „полицейщина“.

Правителството реши да не дава на БСП паметника на връх Бузлуджа.

Предложението беше внесено за разглеждане на днешното заседание на Министерския съвет от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Единственият, който е категорично против решението, е вицепремиерът Валери Симеонов. Именно затова премиерът Борисов подчертава, че искането на БСП е капан и цели да създаде конфликт в коалицията.

Затворник от Пловдив в дъното на схемата за купуване на гласове в полза на депутата от БСП Манол Генов. Цената на един е била средно 25 лв, а доказаните случаи вече са почти 70. Днес на Генов официално бяха повдигнати обвинения заради купуването на гласове.

Лидерът на „Воля“ и депутат в 44-тото Народно събрание Веселин Марешки заплаши да предизвика предсрочни парламентарни избори през есента, ако правителството не започне да работи. Заканата беше направена в предаването „Честно казано“ по Би Ай Ти.

Минималната работна заплата остава 460 лв. Правителството днес прие постановление, с което потвърди размера й.

Ограниченията за плащане в брой няма да станат 1000 лв. Управляващите се отказаха от тази идея и решиха те да бъдат до5000 лв от догодина и този лимит да не пада повече. В момента таванът на кешовите разплащания е 10 000 лв.

Учителите ще имат една седмица, за да оценят проектите за нови учебници за втори и шести клас. Достатъчно ли е това време, за преподавателите и ще има ли проблеми с помагалата тази година – отговорите потърси репортера ни Стоян Тричков.

Ръст на кандидат-студентите за най-старото висше училище в България – СУ „Св. Климент Охридски“. Зрелостниците предпочели Алма Матер са със 730 повече от предходната 2016 г.

Състоянието на 18-годишния Алекс от Бяла се подобрява. Младежът бе в кома в продължение на четири дни, след като беше ударен в главата след спор за цигара.

Бившият президент на Бразилия Лула да Силва беше осъден на 9 години и 6 месеца затвор за подкуп и пране на пари.
Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път даде да се разбере, че страната му няма нужда от ЕС и може да се справи сама. Това заяви държавният глава в интервю за Би Би Си.

Скандалът около руската намеса в изборите на Америка се задълбочава. въпросите за срещата на Доналд Тръмп-Младши с руска адвокатка по време на изборите не престават, з разкритията предивизкаха разнопосочни реакции сред американските политици.

Десетки имигранти се събраха снощи в Чикаго, за да заявят правата си и да изложат исканията си към губернатора на Илинойс Брус Раунър.

Очаква се Раунър да вземе окончателно решение затова дали в щата ще влезе в сила закона „доверие“, който защитава имигрантите, в това число и тези без статут.

Нова схема за кражба на коли в Чикаго, в началото замаскирана като случайна злополука. Все повече нараства броят на жертвите, а местните власти излязоха с официално предупреждение.

Стотици американски градове застрашени да останат под повърхността на морето заради климатичните промени през последните години. В списъка със застрашени населени места за следващите от 20 до 80години влизат малки и големи градове, сред които Ню Йорк, Маями, Бостън и Сан Франциско.

Айсберг, тежащ един трилион тона, се откъсна от Антарктида. Огромното парче лед е с големина 5800 кв. км.

Докато части от айсберга се отдалечават от Антарктида, двойка поляци избраха ледения континент за най-специалното събитие в живота си – своята сватба.

Още подробности по всички тези новини – вижте в следващото видео!

 

Вижте също

Oмбудсманът Мая Манолова предлага бартер: Оставката й срещу бързо приемане на законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова е готова да подаде оставка, ако законопроекта ѝ за личната помощ бъде …