вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 11 юли – централна емисия с Петя Кертикова

Би Ай Ти новините на 11 юли – централна емисия с Петя Кертикова

България е в риск заради концентрацията на медийна собственост. Това показват данните от международния мониторинг на медийния плурализъм, който беше представен в Европейския парламент.

Няма опасност за отнемане българското европредседателство, заяви пред Би Ай Ти министър Лиляна Павлова. Тя опроверга появилите се през последните дни статии по темата.

Започна разглобяването на изгорелия кран пред НДК, с който трябваше да се демонтира паметникът „1300 години България“. За целта на мястото е поставен втори кран, който вероятно ще довърши и премахването на монумента от парка. Междувременно защитници на паметника отново излизат на шествие с искане той да не бъде демонтиран.

Четирима прокурори вероятно ще получат дисциплинарни наказания заради случая с убийството на Виола Николова, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Нападателят на доктор Албена Гагова от болница „Шейново“ остава за постоянно в ареста. Софийски градски съд прецени, че Владимир Стоянов представлява опасност за обществото.

Съдът в Бяла остави за постоянно в ареста 32-годишния Валентин Маринов, който е обвинен за нападението над 18-годишния Алекс Ангелов. Инцидентът предизвика протести в града през последните дни.

Петгодишно дете и мъж на 53 години пострадаха след като се преобърнаха с багер. Инцидентът е станал снощи в село Брежани, близо до Симитли. И двамата са настанени в Пирогов.

Ново дъно в международните класации за България. Страната ни заема далечното 85-то място в международния индекс „Право на собственост“. Той оценява защитата на правото на собственост във физическата, правна и политическа среда.

Ирак официално обяви в понеделник освобождението на град Мосул от контрола на ИДИЛ, а днес сирийска мониторингова група заяви, че има потвърдждение за смъртта на лидера на терористичната групировка. Въпреки завладяването на града, пред властите стоят много предизвикателства. Ралица Василева следи темата от Чикаго.

Днес си спомняме за едно от най-тежките военни престъпления в Европа след втората Световна война – клането в Сребреница. Точно преди 22 години сръбски сили, водени от генерал Радко Младич, избиват 8000 босненски мюсюлмани – мъже и деца.

Семейство от свищовското село Царевец е в безизходица и се нуждае спешно от помощ след опустошително наводнение. Цялото имущество, покъщнина и селскостопанска продукция на Илиана и Анатоли Ангелови са унищожени. Навсякъде има кал и тиня и в дома им не може да се живее. Наводнението засяга още 24 имота.

23-ма директори на училища в София и областта завършиха обучение за развитие на лидерските им умения. Курсът се проведе в рамките на една учебна година. Организатор е Съветът на жените в бизнеса в България. В следващия репортаж ще ви срещнем с 30-годишната Даниела Иванова, за която образованието е мисия.

Как да поддържаме форма в горещите летни дни и има ли начин за няколко месеца да постигнем мечтаната фигура за морето? Според експертите тренировката ни не трябва да започва от лятото, но винаги има начини как да бъдем в добра кондиция и тонус. Как тренират българите и как американците – провериха репортерите на Би Ай Ти в София и Чикаго Цветин Филипов и Цвете Тюлева.

Да пиеш вино на 221-на години! Това е почти възможно в щата Ню Джърси. Цяла колекция от вина беше намерена в изба, която е била скрита всичките тези години зад стена. Някои от бутилките са на над два века! Може ли да се пие обаче вековното вино?

Вижте също

Съдът прекрати делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош заради неясно обвинение

Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател …