понеделник , 18 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти Новините на 10 март – обедна емисия

Би Ай Ти Новините на 10 март – обедна емисия

Евролидерите на 27 страни-членки на Европейския съюз, без британския премиер Тереза Мей, днес трябва да подготвят документ за бъдещето на Общността след Брекзит. Той ще бъде приет в Рим на 25 март на честванията по повод 60-тата годишнина от създаването на съюза. Срещата в Брюксел се провежда в момента.

Изтича крайният срок, в който избирателите могат да заявят желанието си да гласуват по настоящ адрес на предстоящите избори. Заявленията се подават до утре в съответната общинска администрация.
Световната здравна организация с притеснителна прогноза – през следващите няколко години ще има недостиг от ДВА милиона медицински сестри. Според експерти, проблемът с дефицита на кадри у нас съществува вече повече от 20 години.

Омбудсманът Мая Манолова ще проведе среща за нефункциониращия закон, който освобождава от ДДС дарените храни. Причината законът да не бъде прилаган е липсата на подзаконова нормативна база.

Нови рокади в Държавен фонд „Земеделие“. Днес ще станат ясни имената на двама нови изпълнителни директори в борда. Това съобщи пред камерата на Би Ай Ти служебният министър на земеделието професор Христо Бозуков.

Вижте по-важните новини, които подготвихме за вас днес в следващото видео:

Вижте също

Задържаха пияния шофьор, който причини верижна катастрофа в столицата

Задържан е един от шофьорите, които участваха снощи във верижната катастрофа на булевард „Академик Иван …