неделя , 18 ноември 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 1 юни – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 1 юни – обедна емисия

След поредния скандал между управляващи и опозиция, председателят на народното събрание Димитър Главчев запази мястото си на косъм. Вчера от БСП поискаха оставката му с мотива, че не си върши работата, днес обаче депутатите в пленарната зала отхвърлиха предложението на социалистите.

В началото на следващата седмица ще стартира обществена поръчка за изработване, доставяне и купуване на електронни гривни, които да проследяват осъдени и обвиняеми на свобода. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя призна, че администрацията на ведомството е забавила поръчката.

Патрулки пред всеки училищен двор и по-ясно регулиран механизъм за часове по безопасност на движението. Това са част от спешните мерки, с които МВР ще бори черната статистика по пътищата.

Едва едно от 20 семейства в България е многодетно – с три или повече деца. Това сочи анализ на Евростат посветен на Международния ден на детето. По случай 1-ви юни известни личности от шоубизнеса и българският омбудсман Мая Манолова си подават ръка в нова информационна кампания посветена на децата и техните права.

Вижте по-важните новини на 1 юни в следващото видео:

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …