четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Новини / Би Ай Ти новините на 1 март – обедна емисия

Би Ай Ти новините на 1 март – обедна емисия

Водещите новини в обедната емисия на Би Ай Ти: Изтече срокът за подаване на заявления за изборни секции в чужбина. Европейският парламент ще обсъжда резолюция за връщане на визите за американски граждани. Българчета раздадоха мартеници в централата на световната банка.

В полунощ българско време изтече срокът за подаване на заявления за разкриване на изборни секции в чужбина. На живо от Централната избирателна комисия включваме репортерът ни Симона Костадинова с информация има ли яснотa колко са валидните и невалидните заявления.

Служебният премиер Огнян Герджиков отчете управлението си до този момент. Основната задача на кабинета е да подготви предсрочните парламентарни избори. Какво още са успели да свършат министрите – на живо от Министерски съвет репортерът ни Флорина Иванова.

Европейският парламент ще приеме утре резолюция, в която се очаква да призове за връщане на визите за гражданите на САЩ, които пътуват до Европейския съюз. Мярката се обсъжда заради отказа на Вашингтон да предостави безвизов достъп за гражданите на пет държави от съюза – България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния.

Правната комисия на Европейския парламент гласува за сваляне на депутатския имунитет на френския кандидат за президент Марин льо Пен. Причината за това са публикации в „Туитър“, които институцията намира за неуместни.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде първата си реч пред двете камари на американския Конгрес. Сред темите, които държавният глава отбеляза, бяха промяната в националното здравеопазване, инвестиции в подновяване на инфрастуктурата и увеличаване на разходите за национална отбрана.

Микробус с турска регистрация катастрофира на магистрала „Тракия“ тази сутрин. По първоначална информация причината е заспиване на водача.

Днес по вековна традиция си разменяме мартеници за здраве и късмет. Когато подаряваме мартеници обаче, нека се замислим колко специален може да бъде този жест. Майките на деца с увреждания, обединени в платформата „Оле мале“ организират базар за мартеници. Това е една от малкото им възможности да работят и да получават доходи. За надеждата да имат втора или някаква почасова работа репротерът ни Десислава Микова разговаря с Весела Одаджиева.

Българчета раздадоха мартеници в централата на Световната банка. Те бяха посрещнати от доскоршния еврокомисар и настоящ изпълнителен директор на банката Кристалина Георгиева.

Вижте също

Въвеждат стандарт за въглищата и брикетите заради мръсния въздух

Екоминистерството подготвя наредба за въглищата и брикетите. Предвижда се въвеждането на стандарт, който да намали …