неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Би Ай Ти излъчва на живо изстрелването на първия български частен сателит в Космоса – гледайте на 19 юни от 21 ч!

Би Ай Ти излъчва на живо изстрелването на първия български частен сателит в Космоса – гледайте на 19 юни от 21 ч!

Утре – 19 юни, от 21 ч, директно по Би Ай Ти може да гледате изстрелването на първия частен български сателит в Космоса. Той ще бъде изведен в орбита с ракета „Фалкон 9“ от площадка в Кейп Канаверъл, щата Флорида.

Интересна подробност е, че ракетата всъщност е рециклирана и се завърна от Космоса само преди няколко месеца. В четвъртък тя премина и тест за пожароустойчивост, който е изключително важен за успешното излитане.

Часове преди събитието екип на Би Ай Ти се срещна с инженерите, които подготвят изстрелването. Специално за зрителите ни тази вечер ще бъдат заснети и още вътрешни кадри от центъра, където се подготвя знаменателното събитие.

Какво казаха инженерите относно подготовката по изстрелването на сателита, както и кои са най-важните детайли от работата по спътника – вижте подробности в следващото видео!

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …