понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Безплатно онлайн образование – мисия възможна

Безплатно онлайн образование – мисия възможна

Най-добрата платформа за образование в света Khan Academy събира „езиковите си адвокати” на международна среща София. На 21 и 22 октомври 2016 г. в столицата ще се състои първата по рода си среща на “езикови адвокати”, работещи за превода, локализацията и прилагането на най-мащабната онлайн платформа за образование в света – Khan Academy. Срещата се организира от българския „езиков” екип – сдружение „Образование без раници”, и Централата на Khan Academy в Маунтин Вю, САЩ.

Khan Academy е най-мащабният онлайн портал за образование в света. Разполага с повече от 8000 видео урока и над 100 000 интерактивни упражнения. Обхваща учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци на партньорски организации като NASA, MIT, Калифорнийската академия на науките, Стандфордското училище по медицина, музеи като MoMa и Tate, анимационното студио Pixar и мн. др.

Всичко това е безплатно и достъпно за всички по света. Khan Academy има над 26 милиона потребители в 190 държави. Сред основните партньори на проекта в САЩ са Фондацията на Бил & Мелинда Гейтс, Google и много други.

Създаден през 2006 г., порталът се превежда на около 60 езика, като българският е един от най-превежданите през последните години. За предстоящата работна среща в София ще дойдат представители на Централата в САЩ и екипите от Мексико, Бразилия, Япония, Германия, Португалия, Франция, Холандия, Турция, Полша, Сърбия, Чехия, Грузия, както и представители на Crowdin, известната международна платформа за локализация и превод.

Темите на работната среща обхващат прилагането на Khan Academy в другите страни, конкретните технологични решения зад най-развития инструмент за образование на световно ниво, иновативни начини за мотивиране на децата за учене, нови инструменти в помощ на учителя, работата между НПО и държавни институции в сферата на образованието и др.

Чуйте какво разказаха Леонардо Корейа от Бразилия и Алп Кьоксал от Турция за програмата в репортажа на Дениза Георгиева:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …