събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Безплатна онлайн платформа създава документи, прескачайки посредниците

Безплатна онлайн платформа създава документи, прескачайки посредниците

Pisar.bg е безплатна онлайн платформа, която създава необходимите в ежедневието документи онлайн и на момента. На сайта могат да бъдат намерени базови бланки за регистрация на фирма или създаване на пълномощно, например.

„Платформата е максимално улеснена, без излишни юридически термини. Всичко става на момента“, обясни в еМисия България един от създателите на проекта Стефан Христов и допълни: „Държа да подчертая, че не изключва необходимостта от адвокат, когато има необходимост от правни услуги и консултации, тъй като ние такива не предлагаме. Нямаме и право. Когато човек трябва да се обърне за нещо по-сериозно, препоръчваме да се обръща към адвокат. Но за най-често използваните документи в ежедневието и процедури може да ни използва напълно безплатно“.

„Важен момент е, че цялата информация е криптирана. Информация не се дава на трети лица. Носим отговорност за това. Постарали сме се максимално да защитим цялата платформа“, увери Стефан Христов.

„За българските граждани в чужбина платформата е от полза. Съдържа доста от документите като пълномощни, декларации, които могат да бъдат генерирани, разпечатани, заверени в българско консулство и да се изпратят. Бюрокрацията обаче остава“, каза още той.

Той коментира държавните усилия за осигуряване на по-достъпни услуги за гражданите: „Изхарчени са едни огромни суми, а резултатът е нулев“. Той допълни, че съвсем скоро платформата ще бъде интегрирана и в друга държава.

Платформата, зад която стои фондация „Граждани срещу бюрокрацията“, се финансира изцяло чрез дарения. „Основно ние сами се финансираме. За развитието на един такъв проект обаче са необходими средства“, каза Христов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …