четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Безопасни ли са детските площадки у нас

Безопасни ли са детските площадки у нас

Майки се организираха в защита на детските площадки и особено на нивото на безопасност там, тъй като според притесните родители, има сериозен риск от инциденти по време на игра.

„Голяма част от площадките са на много години, изобщо не отговарят на условията за безопасност. Интересното е, че има крайни квартали, където площадките са обновени и направени по всички изисквания, което липсва при редица площадки в центъра на София, които всекидневно се използват от голям брой деца“, сподели пред Би Ай Ти Доротея Луканова.

Според Калина Кръстева има проблем с обезопасяването на детските площадки и е нужна една генерална превенция с цел осигуряване защита на децата, които в крайна сметка са най-важната част от нашето общество

Безопасни ли са детските площадки коментира в студиото на КОД 11-13 Мая Цанева и Цанка Делчева от Гражданска инициатива за безопасни детски площадки.

Тревожната статистика сочи, че около 80% от детските площадки у нас са опасни – този висок процент включва не само стари площадки, но и нови, които обаче не са достатъчно обезопасени или гаранционният срок на съоръженията в тях е изтекъл.

„Ние помагаме на гражданите – да знаят какви са техните права и задължения и как могат да достигнат до общината. Не сме служители в самата община“, обясниха от Гражданска инициатива за безопасни детски площадки.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

 

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …