събота , 20 януари 2018
Начало / Предавания / Без задръжки с Наталия Кобилкина / „Без задръжки“: Къде се корени враждата между българи и сърби – две момичета по пътя между приемствеността и предразсъдъците

„Без задръжки“: Къде се корени враждата между българи и сърби – две момичета по пътя между приемствеността и предразсъдъците

На Ивановден в телевизионния кабинет на Наталия Кобилкина помощ потърсиха две млади дами – Мартина Димитрова и Таня Николов.

Момичетата са млади, амбициозни и не се страхуват да преследват мечтите си. Родени и израснали в Босилеград, Сърбия, те са възпитавани в любов към България. През 2017 година двете девойки, които са приятелки от детинство и са съученички, решават да продължат образованието си в България.

Избират специалност „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, за да открият отговор на вечния въпрос – защо изкуствено се създава напрежение между българи и сърби.

Как се живее като чужд сред своите и като свой сред чуждите, какви трудности срещат по пътя между род и родина – вижте в срещата на Мартина и Таня с Наталия Кобилкина в „Без задръжки“.

Вижте също

„Без задръжки“: Защо работата отдалечава Роси от любовта и какво й пречи да се довери на мъжете в живота й?

Тази вечер в телевизионния терапевтичен кабинет на Наталия Кобилкина помощ потърси Росица Георгиева. Тя е …

Един коментар

  1. до яйца, в Сърбия трябва да се учи!